De Kubus van Rietveld

Uithoorn - Uithoorn
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Kenmerken

Woonoppervlak
116 - 123m2
Aantal slaapkamer(s)
4

Over dit project

Een nieuwe bestemming: film- en theaterzaal, kantoorruimten en 6 woonappartementen.
De Hoeksteen is de enige kerk van de hand van architect Gerrit Rietveld (1888-1964). De voormalige kerk, een gemeentelijk monument, werd in 1965 in gebruik genomen en is door zijn halve kubusvorm en hoge ramen een fraai voorbeeld van het ‘Nieuwe Bouwen’. Sinds 1985 deed ‘De Hoeksteen’ dienst als kantoorruimte en bibliotheek. In 2016 is de Gemeente Uithoorn via een tenderprocedure op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar voor het monumentale pand. Saskia Kemperman van Het Verschil BV won met haar plan en vroeg BOEi de kerk over te nemen en de restauratie en her¬bestemming uit te voeren. In het kerkgebouw moeten een film- en theaterzaal, verschillende kantoorruimten en 6 woonappartementen verrijzen. Jeroen ter Maat van Strategie Architecten tekende voor het ontwerp.

De kubus van Rietveld wordt opgedeeld in een openbaar deel en een privé deel. Het openbare deel bestaat uit een theaterzaal met foyer en kantoren. Het theater wordt gerestaureerd en in oude luister hersteld, dit betekent dat het theater weer zijn oor-spronkelijke formaat terug krijgt en ook het podium weer terug gebracht wordt. Het privé deel bestaat uit een zestal appartementen. Deze nieuwe functie wordt dusdanig ingebouwd dat er enerzijds aan comfort- en duurzaamheidseisen van de huidige tijd voldaan wordt en anderzijds geen blijvende schade aan het monumentale gebouw wordt aangebracht.

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Kubus van Rietveld
Koopwoningen
6
Type woningen
Appartement

Voorzieningen

Balkon
Balkon
Overige
Lift
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Bioscoop/theater, Busstation, Restaurant/cafetaria, Supermarkt, Winkelcentrum

Locatie

Stel je vraag

Contact

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Uithoorn.

Aanmelden